Γιώργος Κίσσας (επιμ). (2011). Εγώ κι εσύ …και οι άλλοι. 11 Έλληνες ψυχοθεραπευτές ξετυλίγουν το κουβάρι των οικογενειακών σχέσεων. Αθήνα: Αρμός (ISBN: 978-960-527-674-4).

Ο Γιώργος Κίσσας, διδάκτωρ Ψυχολογίας, ψυχοθεραπευτής και θεραπευτής οικογένειας συνομιλεί με τους: Α. Ανδρουτσοπούλου, Φ. Βερβελίδου, Κ. Βλασσόπουλο, Μ. Γιωσαφάτ, Τ. Ζαχαριάδη, Χ. Ζιούβα, π. Β. θερμό, Ε. Καραγιάννη, Χ. Κατάκη, Δ. Κυριαζή, Χ. Μιχαλοπούλου.

 Το βιβλίο αυτό αποτυπώνει τις συζητήσεις που έκανε ο επιμελητής του με ειδικούς στο χώρο της ψυχοθεραπείας στα πλαίσια εκπομπής στο σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπομπή που ανέλαβε εθελοντικά από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2010 και είχε τον τίτλο «Μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα». Τα θέματα προσεγγίζονται από δύο οπτικές, τη συστημική και την ψυχαναλυτική, όμως οι συνομιλητές αναπτύσσουν με τρόπο σαφή και κατανοητό τις απόψεις τους, χωρίς να καταφεύγουν σε πολύπλοκη ορολογία, αλλά αντιθέτως χρησιμοποιώντας καθημερινά παραδείγματα.

Στη ζωντάνια των συζητήσεων συμβάλλει καθοριστικά ο Γιώργος Κίσσας ο οποίος συντηρεί στην κουβέντα μια συγκροτημένη ροή και θέτει ερωτήματα που πιθανόν θα έθεταν οι ακροατές-αναγνώστες. Επίσης, με τον διερευνητικό και αναστοχαστικό τρόπο του, βοηθά όχι μόνο στη σύνθεση θέσεων από την ψυχανάλυση και τη συστημική οπτική αλλά και από τη θεολογική σκοπιά. Το αποτέλεσμα είναι ελκυστικό τόσο για θρησκευτικά πιστούς όσο και για μη πιστούς αναγνώστεςΤα κεφάλαια 1-4 «αφορούν τον άνδρα και τη γυναίκα ως ενήλικες, στη σημερινή εποχή, καθώς αναζητούν συντρόφους και δημιουργούν σχέσεις ανθεκτικές στο πέρασμα του χρόνου. Τα κεφάλαια 5-11 «πραγματεύονται το γονεϊκό ρόλο του ζευγαριού γενικά ή ειδικά του πατέρα και της μητέρας μέχρι τα πρώτα καθοριστικά χρόνια της ζωής ενός παιδιού”.