Εξωτερικοί συνεργάτες
Επιστημονικοί φορείς και πλαίσια
Tα Παιδικά Χωριά SOS και το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία «Λόγω Ψυχής» συνεργάζονται για την εκπαιδευτική υποστήριξη στους εργαζόμενους των Παιδικών Χωριών SOS καθώς επίσης και στην προσπάθεια ανεύρεσης προσωπικού για την κάλυψη θέσεων εργασίας που χρειάζεται το Σωματείο.
Τα Παιδικά Χωριά SOS, , είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που έχει σκοπό να προστατεύει παιδιά, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.
Φέτος συμπληρώνουν 42 χρόνια λειτουργίας στη χώρα μας και αποτελούν ένα ενεργό πυρήνα της Ελληνικής κοινωνίας στοχεύοντας στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων που κυρίως πλήττουν τα παιδιά. Στη χώρα μας λειτουργούν 4 Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη Αττικής, το Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, την Αλεξανδρούπολη και το Ηράκλειο, το Ξενώνα Βρεφών SOS στο Μαρούσι για κακοποιημένα βρέφη και νήπια έως 5 ετών, 2 Στέγες Νέων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και 9 Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κομοτηνή, Πειραιά και Περιστέρι
Κλινικοί Επόπτες
Ανδρουλάκη Δήμητρα - DipPsych, ICADC, ECP-Ψυχοθεραπεύτρια / Θεραπεύτρια οικογένειας / Σύμβουλος ΕξαρτήσεωνΘεραπεύτρια οικογένειας / Σύμβουλος Εξαρτήσεων
Εργάσθηκε για 18 χρόνια στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, με έφηβους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους. Από το 2000 έως το 2011 διεύθυνε το Δίκτυο Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ-ΠΛΕΥΣΗ στο οποίο τα τελευταία χρόνια ανέπτυξε και υπηρεσίες για έφηβους με προβληματική χρήση του διαδικτύου. Μετά την αποχώρησή της από το ΚΕΘΕΑ τον Ιούλιο του 2011 εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, θεραπεύτρια οικογένειας και σύμβουλος εξαρτήσεων από ουσίες ή/και το διαδίκτυο. Είναι απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΦΠΨ) και κάτοχος DipPsych (conversion diploma) από το Open University της Αγγλίας. Ειδικεύτηκε στη συστημική και οικογενειακή θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Έχει εξειδικευμένη εκπαίδευση στην ειδική θεραπευτική αγωγή και τη δυναμική των ομάδων στη συμβουλευτική των εξαρτήσεων και στην κινητοποιητική συνέντευξη. Είναι πιστοποιημένη σύμβουλος τοξικοεξαρτήσεων (IADAC) από το ICRC (International Certification &Reciprocity Consortium). Μέλος της ΕΛΕΣΥΘ, της EFTA και του Ελληνικού Τμήματος του Σωματείου Ευρωπαίων Επαγγελματιών – Λειτουργών για την αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης ΙTACA. Κάτοχός του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP).
Ζώτος Αλέξης , ECP, Ψυχολόγος/Συστημικός Ψυχοθραπευτής.
Εργάζεται από το 1998 ως ψυχοθεραπευτής στο ιδιωτικό γραφείο του και σε συνεργασίες με άλλους συναδέλφους, με άτομα, οικογένειες και θεραπευτικές ομάδες. Υπήρξε συνεργάτης του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, από το 1998 ως το 2012 ως εκπαιδευτής επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Έχει εργαστεί σε προγράμματα κοινωνικής επανένταξης και επαγγελματικής αποκατάστασης ανθρώπων με χρόνια προβλήματα ψυχοπαθολογίας. Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και σχολεία σχεδιάζοντας και παρέχοντας εκπαιδευτικά προγράμματα σε γονείς, μαθητές, επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις και ως σχολιαστής σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση και την επιμέλεια αρκετών βιβλίων Ψυχολογίας και Οικογενειακής Θεραπείας από την Αγγλική στην Ελληνική γλώσσα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας στο Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στη Συστημική και Οικογενειακή Θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ). Κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP).
Θανοπούλου Κία, MSc, ECP, Ψυχολόγος/Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Η Κία Θανοπούλου είναι ψυχολόγος, συστημική ψυχοθεραπεύτρια. Εργάζεται στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψ.Ν.Α. ως θεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και επόπτρια στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης επαγγελματιών ψυχικής υγείας στην Οικογενειακή Θεραπεία. Από το 1998 μέχρι το 2014 συνεργάστηκε με το ΣΚΕΨΥ στο πρόγραμμα ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και από το 2006 έως το 2010 συμμετείχε ως διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα έχει συμμετάσχει ως εκπαιδεύτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης στο Ψ.Ν.Α. Το 2011 συμμετείχε ως επιμορφώτρια επιμορφωτών σε θέματα σχέσεων στη σχολική κοινότητα στα πλαίσια του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1985-1989) και εν συνεχεία πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Warwick (Αγγλία). Ειδικεύτηκε στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και στη Συστημική Διάγνωση στο Εργαστήριo Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας (ΕΕΣΣΚΕΨΟ), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (E.F.T.A) . Επίσης είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του ηλεκτρονικού περιοδικού Συστημική Σκέψη και Ψυχοθεραπεία της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας (ΕΕΣΣΚΕΨΟ). Κάτοχος του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού ψυχοθεραπείας (EAP).
Κίσσας Γιώργος, PhD, ECP, Ψυχολόγος-Συστημικός Ψυχοθεραπευτής
Ο Γιώργος Κίσσας, γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές του στη Θεολογία (1981), Φιλοσοφία (1987) και Ψυχολογία (2001) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές και του απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα (1996). Εκπαιδεύτηκε στη συστημική – οικογενειακή θεραπεία. Εργάζεται ιδιωτικά ως αδειούχος ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής. Συνεργάστηκε από το 1996-2012 με το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων ως θεραπευτής και εκπαιδευτής – επόπτης εκπαιδευομένων ψυχοθεραπευτών. Επίσης εργάστηκε στη δημόσια μέση εκπαίδευση ως καθηγητής θρησκευτικών από το 1982 μέχρι το 2009. Έχει εκδώσει ως συν-επιμελητής τρία βιβλία από τις εκδόσεις Αρμός (βλ βιβλιοπαρουσιάσεις). Είναι τακτικό μέλος της European Family Therapy Association (EFTA), της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Ψ.Ε.), του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.) και της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ). Είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας από την European Association of Psychotherapy (E.A.P.)
Κουμπή Ελεάνα, ΜΑ, ECP- Ψυχολόγος/Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως αδειούχος ψυχολόγος και δουλεύει ως ψυχοθεραπεύτρια με άτομα, ομάδες και οικογένειες. Εργάστηκε επί δέκα χρόνια ως εκπαιδεύτρια συστημικών θεραπευτών στο ΣΚΕΨΥ, ενώ επί 8 χρόνια εργάστηκε στο ΕΠΙΨΥ ως ερευνήτρια, εκπαιδεύτρια και επόπτρια επαγγελματιών ψυχικής υγείας στον τομέα της πρόληψης. Σπούδασεψυχολογίαστο University of Maryland, ΗΠΑκαιέκανεμεταπτυχιακάστο The American University, Washington D.C., ΗΠΑ. Ειδικεύτηκε στη συστημική ψυχοθεραπεία και στη συστημική διάγνωση στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ) και της EuropeanFamilyTherapyAssociation. Κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP).
Οικονόμου Έφη, ECP- Κοινωνική Λειτουργός/Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Μαρία Σταματάκη, MSc, ECP, Ψυχοθεραπεύτρια, Οικ. Θεραπεύτρια, Marte Meo Supervisor, Colleague Trainer
Μαρία Σταματάκη είναι ψυχοθεραπεύτρια και οικογενειακή θεραπεύτρια. Έχει εργαστεί στο χώρο των τοξικοεξαρτήσεων. Ειδικεύτηκε στη Συστημική Ψυχοθεραπεία, καθώς και στην εποπτεία και εκπαίδευση επαγγελματιών στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, με το οποίο συνεργάστηκε ως εκπαιδεύτρια από το 2011 έως το 2015. Δημιούργησε τη Marte Meo Hellas που εκπροσωπεί στην Ελλάδα το παγκοσμίου φήμης δίκτυο Marte Meo. To 2014 ίδρυσε τη Βrace sce, που αναπτύσσει εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο τη φροντίδα των φροντιστών, η οποία κέρδισε από τα πρώτα της κιόλας βήματα το βραβείο “Destination Change” από το διεθνή οργανισμό Ashoka για την κοινωνική αλλαγή που επιφέρει μέσω των προγραμμάτων της. Είναι μέλος της ΕΛΕΣΥΘ, της EFTA και κάτοχός του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP).
Άλλοι επιστημονικοί συνεργάτες
Γεωργουλέας Γιώργος, MSC- Ψυχολόγος
Είναι ψυχολόγος, πτυχιούχος του μεταπτυχιακού προγράμματος στη Σχολική Ψυχολογία και υποψήφιος διδάκτορας Εξελικτικής Ψυχολογίας του Τομέα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στη Συμβουλευτική-Ψυχολογική Υπηρεσία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του Τομέα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τσιώλης Κωνσταντίνος - Ψυχίατρος
Κική Ζέικου, ψυχολόγος και συστημική ψυχοθεραπεύτρια
Η Κική Ζέικου ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Είναι ψυχολόγος και συστημική ψυχοθεραπεύτρια. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο (με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος) από το 2002, όπου δουλεύει θεραπευτικά με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες και παρέχει εποπτεία σε ειδικούς του χώρου. Εργάστηκε ως εργαστηριακός συνεργάτης στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Τ.Ε.Ι της Πάτρας(1997-2001). Συνεργάστηκε με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) στην Πάτρα (2000-2004), παρέχοντας ατομική, ομαδική συμβουλευτική σε γυναίκες, εκπόνηση συμβουλευτικής μεθοδολογίας, και μελέτης (Η βία κατά των γυναικών από τον σύντροφο τους). Στα πλαίσια συνεργασίας με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) οργάνωσε και συντόνισε ομάδες γονέων (2003-2004). Συνεργάστηκε με τον δήμο Πάτρας (2004-2008), ως υπεύθυνη για την συμβουλευτική υποστήριξη των Νέων, τη δημιουργία Οδηγών Προσωπικής Ενεργοποίησης, όπως και τον σχεδιασμό, συντονισμό βιωματικών εργαστηρίων. Ειδικεύτηκε στην Συστημική και Οικογενειακή Θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων (1998-2002). Ολοκλήρωσε το τριετές σεμινάριο «Εκπαίδευση στη Διάγνωση» (1998-2001). Εκπαιδεύτηκε στη θεραπεία ζευγαριών στο Κέντρο Συστημικής Θεραπείας (1/2011-6/2011). Ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές στη Θεσσαλονίκη, αρχικά στο Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών (1986-1990) και στη συνέχεια στο Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής (1991-1996) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια και συνέδρια στο χώρο της Συστημικής Θεραπείας. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ).
Ασπασία Τσιώτα, Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος(M.Sc), Οικογενειακή Θεραπεύτρια
Η Ασπασία Τσιώτα γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια στο ιδιωτικό της γραφείο, παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, τόσο σε επίπεδο ατομικής θεραπείας, όσο και σε επίπεδο οικογενειακής και ομαδικής θεραπείας.
Ολοκλήρωσε τις βασικές τις σπουδές στο Tμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Παιδοψυχολογίας του βρετανικού πανεπιστημίου University of Central Lancashire με άριστα και την ειδίκευση της στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και την Κλινική Αξιολόγηση στο Εργαστήριο Ανθρώπινων Σχέσεων. Έχει επίσης ειδικευτεί στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS στο πρόγραμμα «Δεξιοτήτες Συμβουλευτικής με βάση το Προσωποκεντρικό Μοντέλο Θεραπείας».
Χαρά Γαλανού, Νομικός - Εγκληματολόγος
Η Χαρά Γαλανού αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Μεγάλη Βρετανία στον κλάδο της Εγκληματολογίας. Έχει ολοκληρώσει το τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα συστημικής θεραπείας οικογένειας στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψ.Ν.Α.(2008-2011) και το διετές βιωματικό πρόγραμμα συστημικής θεραπείας οικογένειας με τίτλο “Δουλεύοντας με οικογένειες και χρήση ουσιών” του ΟΚΑΝΑ (2016-2018). Εργάζεται από το 2007 στο πεδίο της πρόληψης και της διαχείρισης της ανεπίσημης και της ένδικης παραβατικότητας των παιδιών, των εφήβων και των μετεφήβων. Έχει εργασθεί στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες όπου ανέλαβε την ενημέρωση του τύπου, την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την εξεύρεση πόρων για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων, των αιτούντων άσυλο και των ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας για τη διαμόρφωση του σύγχρονου νομικού πλαισίου της παροχής κοινωφελούς εργασίας από ανήλικους παραβάτες, της θέσης σε ανάδοχη φροντίδα των παιδιών που παραπέμπονται στο ποινικό σύστημα ανηλίκων και των δικαιωμάτων των θυμάτων αξιόποινων πράξεων στην ποινική διαδικασία. Στα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εντάσσονται τα ζητήματα επαγγελματικής δεοντολογίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, θέματα οικογενειακού δικαίου, οι εναλλακτικές μορφές οικογένειας, η καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, της παιδικής κακοποίησης καθώς και άλλων σύγχρονων μορφών βίας όπως ο ομοφοβικός και ο τρανσφοβικός εκφοβισμός στην εκπαίδευση και τα συναφή ζητήματα ταυτότητας φύλου και σεξουαλικής διαφορετικότητας.
Δρ. Κατερίνα Αλεξανδράκη, Kλινική ψυχολόγος, εικαστική ψυχοθεραπεύτρια
Η Κατερίνα Αλεξανδράκη σπούδασε ψυχολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών και Συμβουλευτική στο πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ (ΜΑ). Έκανε μεταπτυχιακό στην εικαστική ψυχοθεραπεία στο Εδιμβούργο (Msc) και διδακτορικό στην κλινική ψυχολογία (DClin) στο Χάτφιλντ της Αγγλίας. Για χρόνια έχει εργαστεί στο Λονδίνο ως ψυχοθεραπεύτρια κυρίως με παιδιά, εφήβους και νέους, σε σχολεία, εθελοντικούς οργανισμούς και το εθνικό σύστημα υγείας. Αυτήν τη περίοδο, δουλεύει ως ψυχολόγος και επόπτρια σε πλαίσια κοινοτικής ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους στο ανατολικό Λονδίνο. Ειδικεύεται σε παρεμβάσεις κοινοτικής, απελευθερωτικής ψυχολογίας και εικαστικής ψυχοθεραπείας στο NHS και τον οργανισμό MAC-UK.
Ειδικοί Συνεργάτες Έρευνας
Βίου Μαρία, MSc, Ψυχολόγος/Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Η Μαρία Βίου είναι υποψήφια διδάκτωρας του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Open University Milton Keynes (O.U.), του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.) και του μεταπτυχιακού (MSc) στις «Επιστήμες των Αποφάσεων» από το London School of Economics (L.S.E.). Η εκπαίδευσή της είναι στη συστημική ψυχοθεραπεία στο «Λόγω Ψυχής»-Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ.), της European Family Therapy Association (EFTA) και της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ.). Εργάζεται ιδιωτικά ως συστημική ψυχοθεραπεύτρια με άτομα, οικογένειες και ομάδες και ως εισηγήτρια σεμιναρίων. Ταυτόχρονα, ασχολείται με την ποιοτική έρευνα στην ψυχοθεραπεία και συμμετέχει με ερευνητικές εργασίες σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.
Ταράσης Πρόδρομος , BA Psychology - Human Communication, Συστημικός Ψυχοθεραπευτής
Ο Πρόδρομος Ταράσης είναι ψυχολόγος, συστημικός ψυχοθεραπευτής και επικοινωνιολόγος. Εργάστηκε στο υπουργείο δικαιοσύνης στο πλαίσιο πιλοτικών προγραμμάτων σε καταστήματα κράτησης νέων σχετικά με τη διαχείριση νεανικής παραβατικότητας. Έχει συνεργαστεί με ψυχιατρικές κλινικές σε ψυχοθεραπευτική δουλειά με εφήβους και ενήλικες . Επίσης διατέλεσε υπεύθυνος ποιοτικής έρευνας σε εταιρείες επικοινωνίας και έχει υλοποιήσει σειρά μελετών που σχετίζονται με την επικοινωνία ιατρικών θεμάτων στο ευρύ κοινό ( π.χ. Π.Ο.Υ ) καθώς και τη σχέση ιατρού -ασθενή. Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική και Οικογενειακή Θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Παρέχει συμβουλευτική γονέων σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών καθώς και εποπτεία καθηγητών. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο από το 2004 και συνεργάζεται με άλλους συναδέλφους σε ομάδες και οικογενειακές συνεδρίες. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ καθώς και μέλος της E.F.T.A
Μοσχάκη Χριστίνα, MSc, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Η Χριστίνα Μοσχάκη είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, την Υγεία, την Εργασία» στο ίδιο πανεπιστήμιο. Έχει ολοκληρώσει το τετραετές πρόγραμμα ειδίκευσης στην εμπλουτισμένη συστημική προσέγγιση στο «Λόγω Ψυχής» – Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και είναι εγγεγραμμένη στην Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής (ΕΕΣ), στο European Association for Counselling (EAC) και στην Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ). Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με την Εκπαίδευση Ενηλίκων σε ιδιωτικούς φορείς και Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και έχει συνεργαστεί με διάφορα πλαίσια που σχετίζονται με την ψυχική υγεία. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, ενώ ταυτόχρονα ασχολείται ενεργά με την έρευνα στην ψυχοθεραπεία.
Ανδρονίκη Νικολάου, MSc, Ψυχολόγος – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Η Ανδρονίκη Νικολάου είναι απόφοιτος Ψυχολογίας του τμήματος Προγράμματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχική Υγεία αφού ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της με τίτλο ‘MSc Psychology & Mental Health’ στο Glasgow Caledonian University στη Γλασκόβη της Σκωτίας. Έχει εκπαιδευτεί επίσης ως συστημική ψυχοθεραπεύτρια στο τετραετές κλινικό πρόγραμμα του «Λόγω Ψυχής»- Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία. Έχει εργαστεί τα τελευταία χρόνια ως ψυχολόγος στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής του Δήμου Βύρωνα – Καισαριανής αλλά και με άτομα τρίτης ηλικίας. Πλέον εργάζεται ιδιωτικά ως συστημική ψυχοθεραπεύτρια με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες κι εφήβους. Ασχολείται με την ποιοτική έρευνα στην ψυχοθεραπεία και συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό παρουσιάζοντας αποτελέσματα της ερευνητικής της δραστηριότητας. Τέλος, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ).
Σοφία Παπαγεωργίου, Μ.Α, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας / Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Η Σοφία Παπαγεωργίου εργάζεται στην Αθήνα στο ιδιωτικό της γραφείο ως ψυχοθεραπεύτρια παιδιών – ενηλίκων – οικογενειών. Εργάζεται για πολλά χρόνια σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με ειδικές αναγκες, υποστηρίζοντας παιδιά / εφήβους αλλά και τις οικογένειές τους. Είναι κάτοχος Β.Α του τμήματος Ψυχολογίας (ACG), M.A στις Μαθησιακές Δυσκολίες- Κοινοτική Φροντίδα ( Keele University, U.K ) και έχει εκπαιδευθεί στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και στην Θεραπεία Ζεύγους στο «Λόγω Ψυχής» – Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία . Ασχολείται με την ποιοτική έρευνα κι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τομέα της Ψυχοβιογραφίας και της αξίας της στην ψυχοθεραπεία.
Πέγκυ Ποιμενίδου, M.Sc., Ψυχολόγος/ Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Η Πέγκυ Ποιμενίδου είναι ψυχολόγος και συστημική ψυχοθεραπεύτρια. Είναι πτυχιούχος ψυχολογίας της σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών M.Sc. in Psychology (specialization in Clinical Psychology) του Leiden University στην Ολλανδία. Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στη συστημική ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία «Λόγω Ψυχής». Επίσης, ειδικεύτηκε στη τραυματοθεραπεία EMDR στο Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς στο χώρο της ψυχικής υγείας. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο, όπου εργάζεται ως συστημική ψυχοθεραπεύτρια με άτομα, οικογένειες και ομάδες. Ενδιαφέρεται ενεργά για τις ποιοτικές μεθόδους έρευνας στη ψυχοθεραπεία και πραγματοποιεί παρουσιάσεις εργασιών σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ευγενία Ρόζου - Ψυχολόγος, MSc / Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Η Ευγενία Ρόζου είναι ψυχολόγος, πτυχιούχος του μεταπτυχιακού προγράμματος Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκπαίδευσή της είναι στη συστημική ψυχοθεραπεία στο «Λόγω Ψυχής»-Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως σχολική ψυχολόγος. Έχει εργαστεί σε διάφορες δομές ψυχικής υγείας όπως στο φορέα «Μαζί για το Παιδί» όπου έχει συντονίσει ομάδες εφήβων. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει ομάδες γονέων σε διάφορα πλαίσια και Δήμους της Αττικής. Παράλληλα, διατηρεί ιδιωτικό γραφείο και εργάζεται ως συστημική ψυχοθεραπεύτρια με εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες. Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και της Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ).
Ειδικοί Συνεργάτες
Aδάμου Βίκυ-Ηθοποιός, performer και σκηνοθέτις
Συνιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του πρώτου Artistic Residency Centre για παραστατικές τέχνες, στην Αθήνα, το Κινητήρας studio. Aπόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη και της σχολής Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών ‘Βακαλό’. Έχει παρακολουθήσει σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων Χορού, Κίνησης, Αυτοσχεδιασμού, Experiential Listening, Devised Theatre, Grotowski Αcting, Σκηνογραφίας, καθώς και σεμινάρια ψυχοκοινωνικής εκπαίδευσης σε γονείς. Ως μέλος του Κινητήρα Χοροθέαμα έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις χοροθεάτρου και φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά. Παραδίδει σεμινάρια θεατρικού και κινητικού αυτοσχεδιασμού για ηθοποιούς, ερασιτέχνες και γονείς με παιδιά, με τους οποίους έχουν παρουσιάσει πολλές παραστάσεις στην Αθήνα και την επαρχεία. Tο 2012 κυκλοφόρησε στην Athens Voice το διαδικτυακό φωτορομάντζο της “Αρ Γιου Σείριους?” Συνεργάζεται με τους “Splish-Splash” του Γιάννη Ο. και έχει υπάρξει μέλος της “Ομάδα δράσις” του Βασίλη Μυριανθόπουλου. Επίσης δραστηριοποιείται σε τομείς όπως η Σκηνογραφία, η Ενδυματολογία και η Γραφιστική.
Παπαθεοδώρου Χρίστος, καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής
Ο Χρίστος Παπαθεοδώρου είναι καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Από το 2010 είναι επιστημονικός υπεύθυνος της Ερευνητικής Μονάδας Κοινωνικής Πολιτικής, Φτώχειας και Ανισοτήτων, του Παρατηρητηρίου Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Υπήρξε κοσμήτορας στη Σχολή Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών και Καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Διδάσκει επίσης στα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΤΕΙ Κοινωνικής εργασίας στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Βρετανία, στο Πανεπιστήμιο του Bath (MSc) και στο London School of Economics and Political Science – LSE (PhD-διδακτορικό). Στο London School of Economics πραγματοποίησε επίσης μεταδιδακτορική έρευνα. Είναι ιδρυτικό μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας Κοινωνικής Πολιτικής όπου διετέλεσε πρόεδρος (2010-2011) και μέλος του ΔΣ (2002-2008) και ιδρυτικό μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας Πολιτικής Οικονομίας. Ήταν επισκέπτης ερευνητής στο LSE-STICERD και επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο VU Amsterdam.
Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου Λότη - Συγγραφέας
Συγγραφέας 62 βιβλίων (54 για παιδιά και νέους, 5 θεωρητικά για την παιδική λoγoτεχνία, 3 συλλoγές διηγημάτων για ενήλικες). ΄Εχει τιμηθεί με τo Βραβείo Ουράνη για την Παιδική Λoγoτεχνία από την Ακαδημία Αθηνών, με δύο Κρατικά Βραβεία παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου, με τιμητικά διπλώματα από τo Πανεπιστήμιο της Padova και τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ), καθώς και με διάφορες άλλες διακρίσεις. Το 1994 και το 2010 ήταν υπoψήφια της Ελλάδας για τo διεθνές βραβείo Andersen.’Εργα της έχoυν μεταδoθεί από τα ΜΜΕ, έχoυν μεταφραστεί στα ιαπωνικά, στ’ αγγλικά, στα αλβανικά και στα κορεατικά. ΄Αρθρα της έχoυν δημoσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιoδικά. Είναι Επίτιμη Πρόεδρος του Κύκλoυ τoυ Ελληνικού Παιδικoύ Βιβλίoυ/ Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ, για τους σκοπούς του οποίου εργάστηκε εθελοντικά επί 30 χρόνια. Διετέλεσε εκλεγμένο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΙΒΒΥ και Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Διεθνούς Βραβείου Φιλαναγνωσίας ΙΒΒΥ-Asahi. Το 2014 ανακηρύχθηκε ισόβιο επίτιμο μέλος της Διεθνής Οργάνωσης Βιβλίου για τη Νεότητα (IBBY)
www.loty.gr